Jazýček vo vínnej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčový jazyk varíme do mäkka vo vode s cibuľou, koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením. Uvarený jazyk očistíme (ošúpeme) a nakrájame.
  2. Na omáčku nakrájame šalotku a šampiňóny na jemno. Červené a portské víno dáme do hrnca a pridáme tymian, šalotku a šampiňóny. Zvaríme na sirupovitú tekutinu. Prepasírujeme cez sitko do kastrólika. Pridáme ľadovo vychladené maslo a vyšľaháme hustú omáčku. Hotovú omáčku osolíme a osladíme.
  3. Parmezánové halušky: Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle. V mlieku necháme napučať krupicu, pridáme vajce, parmezán, osolíme a okoreníme. Cesto upravíme na požadovanú hustotu, nemá však byť príliš husté. Halušky tvarujeme pomocou dvoch polievkových lyžíc a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode.