Jazýček vo vínnej omáčke
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	2 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Bravčový jazyk varíme do mäkka vo vode s cibuľou, koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením. Uvarený jazyk očistíme (ošúpeme) a nakrájame.
 - Na omáčku nakrájame šalotku a šampiňóny na jemno. Červené a portské víno dáme do hrnca a pridáme tymian, šalotku a šampiňóny. Zvaríme na sirupovitú tekutinu. Prepasírujeme cez sitko do kastrólika. Pridáme ľadovo vychladené maslo a vyšľaháme hustú omáčku. Hotovú omáčku osolíme a osladíme.
 - Parmezánové halušky: Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle. V mlieku
necháme napučať krupicu, pridáme vajce, parmezán, osolíme a okoreníme. Cesto upravíme na požadovanú hustotu, nemá však byť príliš husté. Halušky tvarujeme
pomocou dvoch polievkových lyžíc a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |