Špenátová roláda

Jarná špenátová roláda

Autor receptu: monika955

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Špenát najskôr rozmrazíme (môže byť aj čerstvý, len je potrebné ho tepelne upraviť, aby mal kašovitú konzistenciu a nechať vychladnúť), pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtky, maslo, olej a soľ.
  2. V osobitnej nádobe si zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty.
  3. Cesto vlejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút. (ak chcete hrubšiu roládu, tak je potrebné množstvo zdvojnásobiť, alebo piecť v menšom plechu)
  4. Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať, kým nevychladne.
  5. Pripravíme si náplň. 3 vajíčka si uvaríme natvrdo, nastrúhame najemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú šunku a cibuľu. (šunku možno nahradiť aj zeleninou, napríklad paprikou)
  6. Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.
  7. Dobrú chuť ! :)