Špenátová roláda
Jarná špenátová roláda
Autor receptu: monika955
5 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup- Špenát najskôr rozmrazíme (môže byť aj čerstvý, len je potrebné ho tepelne upraviť, aby mal kašovitú konzistenciu a nechať vychladnúť), pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtky, maslo, olej a soľ.
- V osobitnej nádobe si zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty.
- Cesto vlejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút. (ak chcete hrubšiu roládu, tak je potrebné množstvo zdvojnásobiť, alebo piecť v menšom plechu)
- Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať, kým nevychladne.
- Pripravíme si náplň. 3 vajíčka si uvaríme natvrdo, nastrúhame najemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú šunku a cibuľu. (šunku možno nahradiť aj zeleninou, napríklad paprikou)
- Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.
- Dobrú chuť ! :)
|