Jarná rolka s čerstvou rybou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany a ochutíme soľou a korením. Položíme ju na ryžový papier, potrieme wasabi, pridáme mrkvu a stopkový zeler nakrájané na jemné rezančeky.
  2. Pomocou utierky to všetko zrolujeme, dbáme pritom na to, aby v rolke ostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravené rolky šikmo prekrojíme a podávame so zeleninovou vinaigret.
  3. Príprava vinaigretu: Na malé kocky nakrájanú zeleninu urestujeme na masle, pridáme citrónovú šťavu, jablčný ocot, cukor a podusíme na miernom ohni. Zelenina by mala byť uvarená, no chrumkavá. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  4. NÁŠ TIP: Vinaigrette je jedným zo základných francúzskych šalátových dressingov. Hlavnou zložkou je vínny ocot, ktorý mu dáva kyslastú príchuť. Do základu patrí ešte olivový olej a štipka soli.