Jarná rolka s čerstvou rybou
Autor receptu: redakcia
Postup- Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany a ochutíme soľou a korením. Položíme ju na ryžový papier, potrieme wasabi, pridáme mrkvu a stopkový zeler nakrájané na
jemné rezančeky.
- Pomocou utierky to všetko zrolujeme, dbáme pritom na to, aby v rolke ostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravené rolky šikmo prekrojíme a podávame so zeleninovou vinaigret.
- Príprava vinaigretu: Na malé kocky nakrájanú zeleninu urestujeme na masle, pridáme citrónovú šťavu, jablčný ocot, cukor a podusíme na miernom ohni. Zelenina by mala byť uvarená, no chrumkavá. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- NÁŠ TIP: Vinaigrette je jedným zo základných francúzskych šalátových dressingov. Hlavnou zložkou je vínny ocot, ktorý mu dáva kyslastú príchuť. Do základu patrí ešte olivový olej a štipka soli.
|