Jahodová torta s tvarohovým krémom
Foto: Adjunkt
Tento recept je z Lidl cukrárne Veroniky Bušovej a hneď ako som ho videla, vedela som, že najbližšie pečenie bude skúška nového receptu. Zobraziť celý popisTento recept je z Lidl cukrárne Veroniky Bušovej a hneď ako som ho videla, vedela som, že najbližšie pečenie bude skúška nového receptu. Recept som si upravila ako tortu a piekla som ju už viackrát a každému chutí.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
štipka |
|
20 g |
|
100 g |
|
Mliečny sirup: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
Tvarohový krém: | |
150 g |
|
250 ml (33 %) |
|
250 g |
|
60 g |
|
Jahodová poleva: | |
2 bal. |
|
500 ml |
|
450 ml |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka zmiešame s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme, kým zmes nie je hustá a teplá na dotyk (cca 45 °C). Potom stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 25 - 30 minút. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou a polejeme zmiešaným sladeným a nesladeným kondenzovaným mliekom a necháme vychladnúť.
- 2
Na vychladnutý korpus natrieme tvarohový krém, ktorý pripravíme tak, že všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Dáme dobre stuhnúť do chladničky, minimálne na hodinu.
- 3
Kým krém tuhne, pripravíme jahodovú polevu. Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny pokrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na stuhnutý krém a tortu necháme stuhnúť v chladničke. Najlepšie cez noc.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...ďakujem... :)
...ono tej roboty až tak nie je....najdlhšie vždy trvá šľahanie nad parou....potom to už ide.... a chuť naozaj stojí za to.... :)
...koláč vôbec nie je sladký, je kyslastý a osviežujúci....