Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodová torta s tvarohovým krémom

adjunkt - bez fotkyadjunkt, 18. júla 2020
Jahodová torta s tvarohovým krémom
Foto: Adjunkt

Tento recept je z Lidl cukrárne Veroniky Bušovej a hneď ako som ho videla, vedela som, že najbližšie pečenie bude skúška nového receptu. Zobraziť celý popisTento recept je z Lidl cukrárne Veroniky Bušovej a hneď ako som ho videla, vedela som, že najbližšie pečenie bude skúška nového receptu. Recept som si upravila ako tortu a piekla som ju už viackrát a každému chutí.

12
porcií
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
štipka
20 g
100 g
Mliečny sirup:
100 ml
100 ml
Tvarohový krém:
150 g
250 ml (33 %)
250 g
60 g
Jahodová poleva:
2 bal.
500 ml
450 ml
500 g




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka zmiešame s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme, kým zmes nie je hustá a teplá na dotyk (cca 45 °C). Potom stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 25 - 30 minút. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou a polejeme zmiešaným sladeným a nesladeným kondenzovaným mliekom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na vychladnutý korpus natrieme tvarohový krém, ktorý pripravíme tak, že všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Dáme dobre stuhnúť do chladničky, minimálne na hodinu.

  3. 3

    Kým krém tuhne, pripravíme jahodovú polevu. Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny pokrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na stuhnutý krém a tortu necháme stuhnúť v chladničke. Najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu

evanaaa
Síce pre mňa trošičku viac roboty, ale výsledok sa zdá byť dokonalý, tortička s dobrým krémom, ale aj tie jahody na vrchu ju robia iste výbornou......ochutnala by som.....
adjunkt
@evanaaa (19.7.2020 17:03)
...ono tej roboty až tak nie je....najdlhšie vždy trvá šľahanie nad parou....potom to už ide.... a chuť naozaj stojí za to.... :)
kavicka11
Vyzerá pekne, ale načo do polevy ide až skoro pol litra sirupu? To musí byť veľmi sladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia