Jahodová torta

Jahodová torta s tvarohovým krémom

Autor receptu: adjunkt

Tento recept je z Lidl cukrárne Veroniky Bušovej a hneď ako som ho videla, vedela som, že najbližšie pečenie bude skúška nového receptu. Recept som si upravila ako tortu a piekla som ju už viackrát a každému chutí.

12
porcií
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka zmiešame s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme, kým zmes nie je hustá a teplá na dotyk (cca 45 °C). Potom stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 25 - 30 minút. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou a polejeme zmiešaným sladeným a nesladeným kondenzovaným mliekom a necháme vychladnúť.
  2. Na vychladnutý korpus natrieme tvarohový krém, ktorý pripravíme tak, že všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Dáme dobre stuhnúť do chladničky, minimálne na hodinu.
  3. Kým krém tuhne, pripravíme jahodovú polevu. Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny pokrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na stuhnutý krém a tortu necháme stuhnúť v chladničke. Najlepšie cez noc.