Jahodová torta
Jahodová torta s tvarohovým krémom
Autor receptu: adjunkt
Tento recept je z Lidl cukrárne Veroniky Bušovej a hneď ako som ho videla, vedela som, že najbližšie pečenie bude skúška
nového receptu. Recept som si upravila ako tortu a piekla som ju už viackrát a každému chutí.
12 porcií |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajíčka zmiešame s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme, kým zmes nie je hustá a teplá na dotyk (cca 45 °C). Potom stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 25 - 30 minút. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou a polejeme zmiešaným sladeným a nesladeným kondenzovaným mliekom a necháme vychladnúť.
- Na vychladnutý korpus natrieme tvarohový krém, ktorý pripravíme tak, že všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Dáme dobre stuhnúť do chladničky, minimálne na hodinu.
- Kým krém tuhne, pripravíme jahodovú polevu. Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny pokrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na stuhnutý krém a tortu necháme stuhnúť v chladničke. Najlepšie cez noc.