Jahňacie kotlety v orechovej kôrke s kuskusom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Paradajky rozmixujeme spolu s cesnakom a medom. Kotlety vložíme do vrecúšok spolu so zmesou a uzatvoríme. Na 20 minút vložíme do sous vide, ktoré slúži na tepelnú úpravu. (Príprava pomocou sous vide spočíva v tom, že čerstvé suroviny sa uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístrojov na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota.) Mäso upravujeme na 65 stupňoch.
  2. Potom mäso vyberieme z vreciek a osušíme ho. Ochutíme korením a soľou. Potom ho obalíme v orechovej kruste, ktorú pripravíme z rozdrobeného chleba, orechov a pesta. Nakoniec zapečieme v rúre na 200 °C.
  3. Vodu osolíme, privedieme do varu a zalejeme ňou kuskus a hrozienka. Necháme päť minút odstáť. Píniové oriešky, papriku a cibuľku orestujeme na oleji dozlatista. Zeleninu vložíme do kuskusu a premiešame. Dochutíme soľou a korením.