Jahňacie kolienko s mrkvovým pyré

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 16. novembra 2010
Jahňacie kolienko s mrkvovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 kg
200 g
100 g
20 g
100 ml
200 g
50 g
10 g
50 g
200 g
20 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu vložíme do pekáča s divokým korením, na ňu dáme jahňacie koleno, osolené a potreté cesnakom. Pečieme do mäkka za stáleho podlievania červeným vínom.

  2. 2

    Po upečení zeleninu rozmixujeme a omáčku dochutíme soľou. Na masle opečieme nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme listový špenát. Ochutíme soľou, cesnakom a korením.

  3. 3

    Mrkvu opečieme na masle, osolíme a udusíme do mäkka. Hotovú mrkvu rozmixujeme a zjemníme smotanou.

Diskusia k receptu

vcelka
Je zo užasné. Teraz keby mi už nejaká zodpovedná lekárska autorita povedala, či je to aj zdravé... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia