Jahňacie kolienko s mrkvovým pyré
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 16. novembra 2010
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 16. novembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu vložíme do pekáča s divokým korením, na ňu dáme jahňacie koleno, osolené a potreté cesnakom. Pečieme do mäkka za stáleho podlievania červeným vínom.
- 2
Po upečení zeleninu rozmixujeme a omáčku dochutíme soľou. Na masle opečieme nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme listový špenát. Ochutíme soľou, cesnakom a korením.
- 3
Mrkvu opečieme na masle, osolíme a udusíme do mäkka. Hotovú mrkvu rozmixujeme a zjemníme smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu