« Naspäť na tento recept

Jahňacie ihly verzia na vytlačenie

Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či ražňom sa venujte hosťom. Spoľahnite sa na kvalitnú surovinu a stôl plný omáčok a dresingov.

Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Jahňacie mäso zomelieme, pridáme všetky koreniny, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý koriander.

Z ochutenej zmesi tvoríme malé šišky, ktoré napichujeme na ihly vopred namočené vo vode. Šišky kladieme na gril a grilujeme z každej strany 4 – 5 minút.

Jahňacie ihly môžeme podávať s bielym jogurtom ochuteným mätou a olivovým olejom - ako je na obrázku alebo s omáčkou - salsou:
Pico de gallo: Všetky suroviny potrebné na jej prípravu nakrájame najemno, pomaly pridávame olivový olej a červený vínny ocot, osolíme a okoreníme.

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
10-15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist