Jahňacie ihly

Autor receptu: redakcia

Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či ražňom sa venujte hosťom. Spoľahnite sa na kvalitnú surovinu a stôl plný omáčok a dresingov.

4
porcie
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňacie mäso zomelieme, pridáme všetky koreniny, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý koriander.
  2. Z ochutenej zmesi tvoríme malé šišky, ktoré napichujeme na ihly vopred namočené vo vode. Šišky kladieme na gril a grilujeme z každej strany 4 – 5 minút.
  3. Jahňacie ihly môžeme podávať s bielym jogurtom ochuteným mätou a olivovým olejom - ako je na obrázku alebo s omáčkou - salsou:
    Pico de gallo: Všetky suroviny potrebné na jej prípravu nakrájame najemno, pomaly pridávame olivový olej a červený vínny ocot, osolíme a okoreníme.