Jahňacia kofta s tahini dresingom
Autor receptu: redakcia
Grilovanie dáva
tradičným surovinám
nový rozmer
a okoreňuje ich aj
oddychom, zábavou,
stretnutím sa
s rodinou a priateľmi.
Je tak ako leto plné
vôní sviežich bylín
a chuti čerstvej
zeleniny.
4 porcie |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky a rozpálime gril.
Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, čierne
korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko
dôkladne zmixujeme, až dosiahneme jednotnú konzistenciu.
- Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme kofty, napichneme
ich na špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť
do vody alebo do oleja.
- Tahini dresing: Tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu,
petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame.
- Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za
neustáleho obracania, kým nestmavnú. Ako prílohu môžeme
zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.