Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom

sajgy - bez fotkysajgy, 12. marca 2013

K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny. Tak teda vám jeden z mojich obľúbených receptov Zobraziť celý popisK blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny. Tak teda vám jeden z mojich obľúbených receptov ponúkam.

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
na 70 °C

Suroviny

600 g
podľa chuti
podľa chuti
300 g
30 g (strúčiky)
30 g
2 ks
240 g
600 g
2 dcl
30 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si zomelieme na jemno, alebo rozmixujeme. S nastrúhaným cesnakom (na malých slzách), soľou, mätou (nasekanou, alebo nadrobno natrhanou), polovicou smotany a žltkami spolu zmiešame. V takto pripravenej fáši obalíme osolený a okorenený jahňací chrbátik. Zabalíme do Fresh fólie a dáme piecť na 70°C asi 35-40 minút. Mäso by malo vo vnútri zostať šťavnaté.

  2. 2

    Očistený a opláchnutý paštrnák dáme variť do osolenej vody (aká je slaná voda, tak bude slané pyré) do mäkka. Scedíme, rozmixujeme spolu s maslom a druhou polovicou smotany.

  3. 3

    Špenátové listy si orestujeme na troške masla s cesnakom a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

frezia68
Veľmi pekný recept :-). Škoda,že si nepridal fotky a to pyré občas robievam,lebo obsahuje kálium a ten podporuje činnosť srdca.Práve dnes robím z paštrnáka placky.
pusta
krásny recept, až cítim tú úžasnú chuť sem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia