Dusené srnčie vnútornosti
Jágerek zo srnca (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
6-8 porcií |
100 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Potrebné suroviny. Ľadvinky, srdce a pľúcka sa už varili.
- Cibuľu nakrájame na kocky, očistenú pečeň, srdce, pľúca a ľadvinky na rezance.
- Nasekanú cibuľlu osmahneme do sklovita, pridáme srdce, pľúcka, ľadvinky.
- Okoreníme všetkým ( paprika sladká, pálivá, čierne korenie mleté, nové korenie mleté, drvená rasca ) okrem majoránky podľa chuti. Borievky som dal 3 ks a premiešame.
- Podlejeme červeným vínom ( 2 dcl ) a necháme pod pokrievkou podusiť.
- Po chvíľke pridáme pokrájanú srnčiu pečeň.
- Zalejeme 2 dcl piva a ešte podusíme samozrejme pod pokrievkou.
- Pred dokončením pridáme pomrvenú majoránku a osolíme... Vraj si má dosoliť každý sám až na tanieri, ale to je už na každom z vás.
- DOBRÚ CHUŤ
|