Jablkový koláč s bielkovou penou fotorecept
Povodny recept s citronovym curd som zmenila a citronovu plnku som zamenila jablkami. Jablka treba prichutit citronovou stavou a potom sa ich kyselkava chut Zobraziť celý popisPovodny recept s citronovym curd som zmenila a citronovu plnku som zamenila jablkami. Jablka treba prichutit citronovou stavou a potom sa ich kyselkava chut bude vynikajuco doplnat so sladkou bielkovou penou.
porcií
príprava
na 200-180-150 °C
Suroviny
| cesto: | |
| 185 g | 
                                                             | 
                                                    
| 75 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4-5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| plnka: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30-40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| z jedneho citrona | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| bielkovy sneh: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z muky, masla, vody a troskou soli som si spracovala cesto, ktore som zabalila do potravinarskej folie. Cesto som takto nechala postat asi 30 minut.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do kastrola som dala ocistene nakrajane jablka, postruhanu citronovu koru, cukor, maslo a zaliala som to vodou. Jablka som dusila prikryte pokym nezmakli.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Odlezane cesto som vyvalkala a vlozila som ho do vymastenej okruhlej formy na pecenie 22cm priemeru .
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na cesto som polozila papier na pecenie. Na papier som vysypala 1/2 salky ryze. Cesto som takto piekla vo vyhriatej rure 200C 15 minut. Potom som papier s ryzou odlozila a cesto som piekla dalsich 5 minut.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Medzitym sa jablcka udusili do makka.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Jablcka som rozmixovala ponornym mixerom. Do vychladenych jablk som pridala tri zltky a dobre som to premiesala. Jablkovu plnku som nakoniec prichutila citronovou stavou. Pnlka ma byt kyselkava.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Jablkovu pnku som naliala do upeceneho cesta. Takto pripraveny kolac som piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Medzitym ako sa piekol kolac som si vyslahala bielky do tuha a potom som do nich postupne zaslahala cukor. Tuhy bielkovy sneh som potom navrstvila na kolac a znova dala do rury teraz uz len 150C zapiect.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Po 20tich minutach bol bielkovy sneh zapeceny. Teplota rury a dlzka pecenia moze byt trosku odlisna, zalezi od rury ako pecie. Treba sledovat, ci sa vrch bielok rychlo nezapeka, aby vrch nebol zhoreny a prostriedok zostal neupeceny.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


zaujalli ma tie žltka v jablkách. Ja dávam žltka do cesta a potom pod jablká natriem lekvár. Ukladám a vyskúšam tento recept
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-cerstvych-ribezli-fotor...