Foto: sneica
chcela som skusiť novy recept a nakoniec ostáva v najobľúbenejších...:)
porcií
na 180 °C
Suroviny
piškotové cesto: | |
1/2 hrnčeka |
|
1 lyžička |
|
5 lyžic |
|
2 veľke |
|
2 lyžice teplá |
|
1/2 šalky |
|
1 lyžička |
|
1/4 šalky |
|
jablčná dreň: | |
10-15 ks ošupane krájane |
|
1/2 šalky |
|
3 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
1/4 šalky |
|
na vrch: | |
80 g plátky |
|
troška |
|
troška |
|
2X200 g |
|
Postup
-
1
vyšľaháme žltky s cukrom ,teplou vodou,vanilkou a 1/3 z množstva cukru do peny citrónovej farby...
-
2
takisto vyšľaháme bielky s ostatkom cukru do tuha...
-
3
zmiešame muku,škrob a prašok do pečiva
-
4
vyšľahane žltka zmiešame s mukou a pridame bielka...vzniknuté cesto pomaličky premiešavame a hotové vylejeme do formy...
-
5
jablka ošupeme,nakrájame a uvaríme na kašu....
-
6
piškot je upečený,tak môžme ho po vychladnutí prerezať....
-
7
dokončíme si dreň...(aj som mixovala) pridáme cukor,rum,vanilku,citrónovu kôru a po miernom ochladnutí 2 lyžice žel. rozpustenej vo vode...podľa návodu...ja som dala určite viac...
-
8
spodnú časť piškótu som vložila zase do formy,pokvapkala som ju rumom a zaliala som dreňou... jemne som zatlačila vrchnú časť ktorú som taktiež pokvapkala rumom zo spodu...necháme stuhnúť...
-
9
vyšľaháme šľahačku a celú tortu ňou natrieme...
-
10
ešte nám ostávajú mandle...tie si dame na panvicu spolu s trochou masla a cukru a pražíme do zlatista...
-
11
mandľami ozdobíme tortu po obvode...a zvyšne mandle pomelieme....ozdobíme vrch torty....
-
12
a dame schladiť...
-
13
a už nedočkavo čakáme na ochutnanie....
-
14
tak ideme krájať dalej....DOBRÚ CHUŤ...:)
vyhrala táto tortička,dám ti vedieť,ako sa vydarila :-)))
ďakujeme viacerí,len namiesto mandlí som dala lieskové oriešky,mandle
som práve nemala,budú nabudúce :-)