Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta fotorecept

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 13. júla 2019
Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
150 ml
2 ks
štipka
Na potretie cesta:
50 g
Na posypanie cesta:
Plnka:
2 kg
200 g
podľa chuti
150 g
Na potretie štrúdle:
1 ks
Ochutená šľahačka:
50 g
100 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré potrieme maslom a necháme prikryté odpočívať 30 minút pri izbovej teplote.

  2. 2

    Rebarboru nakrájame a krátko povaríme v zmesi cukru a vody. Jablká nastrúhame, vyžmýkame, pridáme cukor, rebarboru a škoricu.

  3. 3

    Cesto natenko vytiahneme na obruse alebo pomúčenej doske.

    Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto posypeme strúhankou, aby nezvlhlo, a rozložíme jablkovo-rebarborovú zmes.

    Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne zvinieme, potrieme rozmiešaným vajcom a pečieme pri 180 °C dozlatista.

    Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Med, škoricu a smotanu zmiešame dokopy a našľaháme vo fľaške na šľahačku. Takto ochutenou šľahačkou ozdobíme štrúdľu tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia