Jablkovo-makové rezy fotorecept
Výborné svieže jesenné rezy.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| Maková plnka: | |
| 200 g mletý |
|
| 100 g |
|
| 250 ml |
|
| Jablková plnka: | |
| 1 kg |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Začneme s jablkami. Keď sú zdravé, ja ich nešúpem, len vyrežem jadrovníky, nastrúhame na väčších slzách a podusíme s cukrom a škoricou. Odstavíme, na záver budeme pokračovať.
- 2
Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom do penista. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Rozmery plechu mám 34 x 34 cm.
- 3
Počas pečenia zmiešame pomletý mak, cukor a horúce mlieko. Makovú plnku natrieme na upečený teplý korpus.
- 4
Vrátime sa k jablkovej plnke, do ktorej primiešame 2 PL škrobu rozmiešané v troške vody, prevaríme. Teplé rozotrieme na makovú plnku a všetko necháme vychladnúť.
- 5
Poleva: Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke, do teplej zamiešame maslo a mlieko. Rozotrieme na koláč.
- 6
Po stuhnutí nakrájame na rezy, sú svieže, šťavnaté.
- 2









Ďakujem Ti za milé slová.