Ovocný crumble

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept)

Autor receptu: bobkovci0za0sporakom

Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať domov :))

4
porcie
15 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie očistíme...
  2. ...následne ho pekne nakrájame, ak je hruška viac zrelá, môže ísť na väčšie kúsky.
  3. Rozohrejeme si masielko a pridáme doň cukor, škoricu, citrónovú kôru a keď sa všetko pekne rozpustí, je omáčka na ovocie hotová.
  4. Pridáme k nej jabĺčka a hruštičky a premiešame, odstavíme ich z platne, aby nezmäkli.
  5. V miske zmiešame všetky suroviny na crumble, aby z toho bola homogénna hmota.
  6. Crumble potom poukladáme na ovocie a sme ready hodiť celý pekáč do rúry.
  7. Pečieme na 200 stupňov, cca 40 minút, a sem-tam nato hodíme očko, aby sa zmes nepripálila.
  8. Potom už iba servírovať lyžicou. Zjesť sa to dá samé, s vanilkovou zmrzkou alebo si s tým môžete vytúnovať ryžovú alebo odvážnejší aj krupicovú kašu. Mňam mňam. ;))