Ovocný crumble
Jablkovo-hruškový crumble po brniansky (fotorecept)
Autor receptu: bobkovci0za0sporakom
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať domov :))
4 porcie |
15 minút príprava |
40-45 minút na 200 °C |
Postup
- Ovocie očistíme...
- ...následne ho pekne nakrájame, ak je hruška viac zrelá, môže ísť na väčšie kúsky.
- Rozohrejeme si masielko a pridáme doň cukor, škoricu, citrónovú kôru a keď sa všetko pekne rozpustí, je omáčka na ovocie hotová.
- Pridáme k nej jabĺčka a hruštičky a premiešame, odstavíme ich z platne, aby nezmäkli.
- V miske zmiešame všetky suroviny na crumble, aby z toho bola homogénna hmota.
- Crumble potom poukladáme na ovocie a sme ready hodiť celý pekáč do rúry.
- Pečieme na 200 stupňov, cca 40 minút, a sem-tam nato hodíme očko, aby sa zmes nepripálila.
- Potom už iba servírovať lyžicou. Zjesť sa to dá samé, s vanilkovou zmrzkou alebo si s tým môžete vytúnovať ryžovú alebo odvážnejší aj krupicovú kašu. Mňam mňam. ;))