Ovocný koláč

Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou

Autor receptu: helena10

Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou.* Použila som 250 ml hrnček a metličku.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V miske poriadne metličkou vymiešam všetky uvedené suroviny. Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 20x35 cm.
  2. Na cesto rovnomerne rozsypem ochutené nastrúhané jablká a po jablkách neochutené čierne viničky – ríbezle. Jablká boli šťavnaté, preto som okrem cukrov a nastrúhanej kôry z citróna pridala aj opečenú strúhanku.
  3. Ovocie zasypem mrveničkou. Ja som mala v mrazničke od minulého pečenia.
  4. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 30 minút – do suchej špajle.
  5. Vychladený koláč sa môže posypať práškovým cukrom.