Ovocný koláč
Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Autor receptu: helena10
Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou.* Použila som 250 ml hrnček a metličku.
Postup
- Cesto: V miske poriadne metličkou vymiešam všetky uvedené suroviny. Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 20x35 cm.
- Na cesto rovnomerne rozsypem ochutené nastrúhané jablká a po jablkách neochutené čierne viničky – ríbezle. Jablká boli šťavnaté, preto som okrem cukrov a nastrúhanej kôry z citróna pridala aj opečenú strúhanku.
- Ovocie zasypem mrveničkou. Ja som mala v mrazničke od minulého pečenia.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 30 minút – do suchej špajle.
- Vychladený koláč sa môže posypať práškovým cukrom.