Jablkový závin
Jablkové kysnuté záviny
Autor receptu: margitka100
Tieto záviny si zamilujete. Cesto je ľahučké, plnka šťavnatá. Vydržia aj tri dni mäkučké, ak sa však nezjedia.
|
90 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto vypracujeme cesto. Robím ho v robote na dvojku rýchlosť. Cesto musí byť vláčne, nie tuhé.
Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- Jabĺčka očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Na pomúčenú dosku dáme vykysnuté cesto a rozdelíme ho na tri bochníky.
- Každý bochník vyvaľkáme na hrúbku cca pol centimetra.
Posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom a pocukrujeme. Navrstvíme nastrúhané jablká. Posypeme cukrom, škoricovým cukrom a mletou škoricou.
- Závin zvinieme. Preložíme na plech potretý rozpusteným maslom a vysypaný polohrubou múkou.
Záviny potrieme rozpusteným maslom a necháme podkysnúť cca 10 minút.
- Dáme piecť na 180 °C na cca 25 minút. Po upečení potrieme maslom.