Indická kari polievka

Autor receptu: martamm

Tentokrát Vám ponúkam recept na výdatnú kuraciu polievku, po ktorej už človek druhý chod ani nepotrebuje.

8
porcií
50 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča rozoberiem a z mäsa stiahnem kožu. Vložím mäso do hrnca a zalejem vodou tak, aby bolo ponorené.
  2. Varím dovtedy, kým sa tvoria šuminy. Potom mäso vyberiem a polievku precedím. Do precedeného vývaru znova vložím mäso, koreňovú zeleninu, ošúpanú cibuľu, pridám soľ, kari korenie, celé čierne korenie, klinčeky, nastrúham troška muškátového orecha a pridám stonku ligurčeka. Dolejem vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Zakryjem a varím, pokiaľ zelenina nezmäkne.
  3. Potom vyberiem osobitne mäso a zeleninu, všetko nakrájam a vložíme do hrnca s vývarom. Pridám šľahačkovú smotanu a povarím. Posypeme bohato nasekanou vňaťouz jednej stonky ligurčeka a petržlenu.
  4. Kým sa varila polievka, uvarila som si domáce rezance pre tých, ktorí chcú mať polievku ešte výdatnejšiu...
  5. Takže všetko máme pripravené, naložíme do tanierov, pridáme sekané orechy a papkáme.... Ja som si v rámci racio výživy odložila polievku bez šľahačky, pridala som 1 KL pochúťkovej smotany a použila som grahamové cestoviny, čo som mala uvarené. To však nič nezobralo z chuti polievočky.