Indická kari polievka
Autor receptu: martamm
Tentokrát Vám ponúkam recept na výdatnú kuraciu polievku, po ktorej už človek druhý chod ani nepotrebuje.
8 porcií |
50 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Kurča rozoberiem a z mäsa stiahnem kožu. Vložím mäso do hrnca a zalejem vodou tak, aby bolo ponorené.
- Varím dovtedy, kým sa tvoria šuminy. Potom mäso vyberiem a polievku precedím. Do precedeného vývaru znova vložím mäso, koreňovú zeleninu, ošúpanú cibuľu, pridám soľ, kari korenie, celé čierne korenie, klinčeky, nastrúham troška muškátového orecha a pridám stonku ligurčeka. Dolejem vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Zakryjem a varím, pokiaľ zelenina nezmäkne.
- Potom vyberiem osobitne mäso a zeleninu, všetko nakrájam a vložíme do hrnca s vývarom. Pridám šľahačkovú smotanu a povarím. Posypeme bohato nasekanou vňaťouz jednej stonky ligurčeka a petržlenu.
- Kým sa varila polievka, uvarila som si domáce rezance pre tých, ktorí chcú mať polievku ešte výdatnejšiu...
- Takže všetko máme pripravené, naložíme do tanierov, pridáme sekané orechy a papkáme.... Ja som si v rámci racio výživy odložila polievku bez šľahačky, pridala som 1 KL pochúťkovej smotany a použila som grahamové cestoviny, čo som mala uvarené. To však nič nezobralo z chuti polievočky.