Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom videorecept
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.
Postup
-
1
Na drobno nakrájanú šalotku a pór orestujeme na oleji a masle. Pridáme nakrájaný cesnak a chilli papričku, orestujeme. Pridáme nasekané krájané lúpané paradajky, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme vývar, povaríme.
-
2
Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prisypeme na drobno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
-
3
Filety jesetera natrieme olivovým olejom, ochutíme tymianom a opražíme z oboch strán na kúsku masla. Okoreníme a osolíme.
-
4
Polievku podávame s opečenými filetami jesetera. Môžeme doplniť bagetou.
Diskusia k receptu