Huspenina
Huspenina s praženou kožou a nakladanou zeleninou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
200 minút príprava |
Postup- Všetko mäso spolu s kožami dobre poumývame a očistíme
od štetín, spolu s očistenou koreňovou zeleninou, cibuľou, cesnakom a koreninami
dáme variť do studenej osolenej vody – privedieme do varu
a teplotu stiahneme na minimum, aby sa vývar varil pomaly
a nezakalil sa. Koreňovú zeleninu vyberieme
z vývaru skôr, aby sa úplne nerozvarila, pokrájame na malé
kocky. Vývar necháme zredukovať a precedíme cez jemnú tkaninu, aby zostal čistý a priezračný.
- Po uvarení mäsité časti necháme trochu vychladnúť a oberieme mäso od kostí. Kože zbavíme všetkého podkožného
tuku, osušíme a dáme sušiť pri 50 °C do sušičky na 5 – 7 hodín,
kým sa koža úplne nevysuší.
- Pokrájané mäso a zeleninu uložíme do foriem a zalejeme vývarom. Dáme do chladu na niekoľko hodín stuhnúť – najlepšie do druhého dňa.
- Zeleninu na nakladanie očistíme a blanšírujeme v osolenej vode. Dáme zachladiť a zalejeme pripraveným sladkokyslým nálevom. Odložíme do chladu na niekoľko hodín.
- Vysušenú bravčovú kožu nalámeme na menšie
kúsky a vypražíme. Dobre vychladenú huspeninu vyberieme
z foriem a dozdobíme zeleninou a vypraženou kožou.
|