Husacie prsia na mede s petržlenovým pyré fotorecept

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. novembra 2013
Husacie prsia na mede s petržlenovým pyré (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
50 g
50 g
8 ks
1 PL
500 g
100 g (paštrnák)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1



    Prsia umyjeme a očistíme. Potom ich osušíme a kožu nakrájame do mriežky. Osolíme a okoreníme.

  2. 2



    Na rozohriatej panvici prsia opečieme najprv kožou dolu. Nakoniec pridáme trochu medu a krátko opečieme. Mäso vložíme na plech a prelejeme šťavou z panvice. Dáme do rúry na 8 minút na 160 °C. Mäso necháme pred podávaním tri minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na plátky.

  3. 3



    Vo vriacej vode uvaríme baby mrkvu. Potom ju prehrejeme na medovej šťave z husacích pŕs. Na rozpustenom masle zohrejeme zemiakové pyré a pridáme doň aj petržlenové pyré (uvarený petržlen roztlačíme a dobre vymiešame) a mlieko. Dochutíme soľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené, Varené, Husacina

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nemohla by redakcia otvoriť aj rubriku profi kuchárov? Možno by bolo menej hádok najmä o technológii jedál...