Husacie prsia na mede s petržlenovým pyré fotorecept

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. novembra 2013
Husacie prsia na mede s petržlenovým pyré (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
50 g
50 g
8 ks
1 PL
500 g
100 g (paštrnák)
100 ml




Postup

  1. 1



    Prsia umyjeme a očistíme. Potom ich osušíme a kožu nakrájame do mriežky. Osolíme a okoreníme.

  2. 2



    Na rozohriatej panvici prsia opečieme najprv kožou dolu. Nakoniec pridáme trochu medu a krátko opečieme. Mäso vložíme na plech a prelejeme šťavou z panvice. Dáme do rúry na 8 minút na 160 °C. Mäso necháme pred podávaním tri minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na plátky.

  3. 3



    Vo vriacej vode uvaríme baby mrkvu. Potom ju prehrejeme na medovej šťave z husacích pŕs. Na rozpustenom masle zohrejeme zemiakové pyré a pridáme doň aj petržlenové pyré (uvarený petržlen roztlačíme a dobre vymiešame) a mlieko. Dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

amelie
spôsob servírovania je elegantný, recept bezkonkurenčný, ale keďže je od profíka, nemal by sa hodnotiť v toprebríčku: ani členovia opery SND sa netlačia do Česko-Slovensko má talent!!!!!
amelie
nemohla by redakcia otvoriť aj rubriku profi kuchárov? Možno by bolo menej hádok najmä o technológii jedál...
root
@pseudocognac : Ja tiež podobné servírovanie nemusím, vyznávam heslo "V jednoduchosti je krása."

@amelie : Absolútny súhlas, pekne si to napísala.
majkaaaa
mne sa to tiez nepaci,nepacia sa mi ani tie kopky uprostred taniera kde je vsetko a nic a na okraji nejaka ciara vraj omacka,nie je nad klasiku kde vsetko masvoje miesto.mesko aj priloha.ale proti gustu..
xara2
Toto servírovanie je skutočne profesionálne, pre oči. Záleží od vkusu, mňa najviac vytočia kuchári, ktorí robia ,,pyramídy,, v strede taniera, neviem kto určuje ,,módne trendy,, v stolovaní, ale na kopu natrepať všetky chute konzistencie je aj nepraktické, však im to padá kde kade. A na ,,margo,, tejto omáčky...ktorému chlapovi by stačilo také ,,umazanie taniera?
evanaaa
Súhlasím so všetkými, odhliadnuc od chuti pripraveného jedla, ktoré samo o sebe môže byť dobré, ani mne sa nepáči systém - veľký tanier a jedlo fuč....., pritom to stojí nekresťanské peniaze a jeden chlap sa z toho ani nenaje. A koľko snahy stojí príprava omáčky, ktorú by ste márne hľadali, je to len "mazanec", ako tu píšete. Pokladám to skôr za umelecké dielo, ale efekt sa vytráca pomaly, bolo by treba vymyslieť už aj nejaké iné dekorovanie taniera.
kimlo
To je porcia a servirovane pre nejakych upistanych snobov, ale normalny chlap sa z toho veru nenaje....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia