Husacie prsia na mede s petržlenovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Postup



  1. Prsia umyjeme a očistíme. Potom ich osušíme a kožu nakrájame do mriežky. Osolíme a okoreníme.


  2. Na rozohriatej panvici prsia opečieme najprv kožou dolu. Nakoniec pridáme trochu medu a krátko opečieme. Mäso vložíme na plech a prelejeme šťavou z panvice. Dáme do rúry na 8 minút na 160 °C. Mäso necháme pred podávaním tri minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na plátky.


  3. Vo vriacej vode uvaríme baby mrkvu. Potom ju prehrejeme na medovej šťave z husacích pŕs. Na rozpustenom masle zohrejeme zemiakové pyré a pridáme doň aj petržlenové pyré (uvarený petržlen roztlačíme a dobre vymiešame) a mlieko. Dochutíme soľou.