Grilovaná panenka so zelerovým pyré a grilovanou zeleninou
Foto: palma
Komerčný recept<br /> Recept na grilovanú panenku je ideálny na príležitosti, keď chcete pripraviť niečo špeciálne ale nechcete tráviť v kuchyni hodiny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku v celku soľte a okoreňte, pridajte olej. Marinujte aspoň 1 hodinu. Zeler ošúpte a nakrájajte na menšie kocky, to isté urobte aj so zemiakmi. Varte spolu v osolenej vode približne 20 minút resp. do mäkka. Potom sceďte a pomačkajte resp. rozmixujte na pyré. Pridajte na drobno nakrájanú pažítku a podľa chuti dosoľte a pridajte štipku muškátového orieška.
- 2
Panenku sprudka opečte na panvici na trochu oleja z každej strany a potom dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 15 -20 minút. Zeleninu a šampiňóny očistite, jemne polejte olejom a ogrilujte na panvici alebo grile a na záver trochu osoľte a okoreňte.
- 3
Pred podávaním nechajte panenku chvíľu odstáť, nakrájajte na hrubé steaky a podávajte s pyré a grilovanou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu