Hubový aspik
Autor receptu: redakcia
Postup- Do vody alebo vývaru dáme napučať želatínu. Pridáme koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), bobkový list,
cibuľu, soľ a celé čierne korenie a vo vodnom kúpeli varíme. Hríby uvaríme, necháme odkvapkať na sitku a uložíme ich do vopred pripravených formičiek.
- Na hríby nalejeme uvarený a dochutený aspik a necháme v chladničke stuhnúť. Stuhnutý hubový aspik vyklopíme na tanier a ozdobíme kolieskami červenej cibule a pokvapkáme octom.
- Nás tip: Vždy je lepšie používať plátkovú želatínu, najlepšia je tá, ktorú pripravili z riasy agar - agar. Je výborným
prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je aj veľmi výživná pretože obsahuje mnoho
minerálov.
|