Hubový aspik

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Do vody alebo vývaru dáme napučať želatínu. Pridáme koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), bobkový list, cibuľu, soľ a celé čierne korenie a vo vodnom kúpeli varíme. Hríby uvaríme, necháme odkvapkať na sitku a uložíme ich do vopred pripravených formičiek.
  2. Na hríby nalejeme uvarený a dochutený aspik a necháme v chladničke stuhnúť. Stuhnutý hubový aspik vyklopíme na tanier a ozdobíme kolieskami červenej cibule a pokvapkáme octom.
  3. Nás tip: Vždy je lepšie používať plátkovú želatínu, najlepšia je tá, ktorú pripravili z riasy agar - agar. Je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je aj veľmi výživná pretože obsahuje mnoho minerálov.