Restované šampiňóny
Restované šampiňóny

Hubové teriyaki videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 9. januára 2022

Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a čili.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g čerstvé
1 ks menší
2 strúčiky
1 PL
1 PL
1 PL
3 PL
1 PL
1 PL
1 ks čerstvá




Postup

  1. 1

    Väčšie huby nakrájaj/natrhaj na menšie časti, malé huby nechaj tak, ako sú a vlož ich na rozžeravenú grilovaciu panvicu. Ak doma takú panvicu nemáš, použi wok/hlbokú teflónovú panvicu a huby tak opraž nasucho - bez použitia oleja. Takto z nich dostaneš až priam orieškovo-grilovanú arómu. Po 5 minútach ich pootáčaj na druhú stranu a griluj ďalšie 3 minúty.

  2. 2

    Využi tento čas a ošúp a nastrúhaj zázvor s cesnakom. Do panvice/woku na mierne/horúcom ohni vlej olivový a sezamový olej. Pridaj cesnak so zázvorom a za stáleho miešania ich osmaž po dobu 30 sekúnd. Viac nie, aby cesnak neprihorel.

  3. 3

    Pridaj ugrilované huby, tie teplotu panvice jemne ukľudnia a cesnak už bude v bezpečí. Všetko spolu premiešaj a nechaj restovať asi 2 minúty. Huby práve teraz do seba nasakujú všetky dôležité arómy.

  4. 4

    Zmes podlej sójovou omáčkou, zastavíš praženie a jedlo týmto aj osolíš. Následne prilej teriyaki omáčku a lyžicu medu. Tu sa chute definitívne prepletú a vyvážia do svojej finálnej podoby. Nechaj variť za občasného miešania posledné 2 minúty.

  5. 5

    Podávaj s ryžou, dozdobené sezamom a čerstvou čili papričkou.

  6. 6

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia