Hubová polievka

Hubová polievka so smotanou a zemiakmi

Autor receptu: redakcia

5-6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme 3 ošúpané, na kocky nakrájané zemiaky a očistený cesnak. Zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť a varíme na miernom ohni, než sa zemiaky úplne uvaria.
  2. V malom hrnčeku uvaríme sušené huby.
  3. Uvarený zemiakový základ rozmixujeme. Ak je hustejší, prilejeme trochu vody. Pridáme zvyšné očistené zemiaky pokrájané na malé kocky.
  4. Uvarené huby pokrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca so zemiakmi. Môžeme použiť aj trochu vody z húb. Do polievky pridáme smotanu a spolu ešte povaríme, kým nie sú zemiaky úplne uvarené. Dochutíme soľou a korením.