Hubová mrvenička fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 9. augusta 2014

Tato verzia pripravy mrvenickovej polievky ma u nas velky uspech tak som sa rozhodla podelit sa s Vami o moj recept aky robievam ja Zobraziť celý popisTato verzia pripravy mrvenickovej polievky ma u nas velky uspech tak som sa rozhodla podelit sa s Vami o moj recept aky robievam ja moj priatel si ju nejde zakazdym vynachvalit len sa mu tak lica natriasaju ked ju je :)

Suroviny

1 stredne veľká
 (alebo zelerová)
 (soľ, bujón zeleninový alebo hubový )
 (alebo čerstvé)
Na zápražku:
1 PL
Na mrveničku:
1 ks
2 hrste
trocha
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibulu si ocistime, nakrajame na kocky a osmazime si ju. Ocistime si zemiaky a nakrajame si ich na kocky. Petrzlenovu alebo zelerovu vnat si nakrajame. Ja som mala susene huby mix kde boli aj tmavsie tak som si ich namocila v horucej vode a nechala som ich troska postat a tmavu vodu som vyliala aby som nemala z nich velmi tmavu mrvenicku.

    Hubová mrvenička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked mame cibulu oprazenu podlejeme si ju bujonom nechame trocha podusit a pridame korenie,rascu,ml.cervenu papriku(ktoru si ja rozmiesam v troske oleja aby mi pustila farbu lebo paprika sa vo vode nerozpusti toto citala moja dcera v jednej kucharskej knihe ja som to vyskusala a funguje to)vegetu,sol,troska cukru,nakrajanu vnat a huby nechame troska dusit. Potom si pridame zemiaky nechame tak isto trocha podusit a potom podlejeme este bujonom aby sme mali zaliate zemiaky prikryjeme si hrniec pokrievkou (troska odokrytou) a nechame pomali varit na miernom ohni.

    Hubová mrvenička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatial si urobime mrvenicku: na tanier si rozbijeme jedno vajicko, rozmiesame si ho s troskou vlaznej vody. Na pracovnu dosku si dame asi tak za dve hrste polohrubej muky osolime a do stredu si urobime jamku dame si do nej rozmiesane vajicko a vymiesime si cesto. Ma byt pevnejsie-tvrdsie ak ho mame redsie pridavame muku. Potom si ho nastruhame na struhadle na syr poriadne zasypeme mukou a nechame odpocinut pokial sa nam uvaria zemiaky.

    Hubová mrvenička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked mame zemiaky uz uz uvarene tak si mrvenicku preosejeme od muky cez sitko a dame si ju do polievky zamiesame aby sa nam nazlepila do kopy, dolejeme ak treba vodu a nechame varit. Zatial si urobime zaprazku no len taku jemnu z 1 pl zarovnanej hl.muky (lebo aj mrvenicka nam polievku dost zahusti) muku si oprazime na oleji ked nam zacne zaprazka chytat farbu podlejeme si ju troskou vody stale miesame a nalejeme ju do polievky premiesame. Na zaver pridame majoranku no nie velmi vela len tak pre chut, este ak treba dokorenime nechame prejst varom aby sa nam spojili vsetky chute a mame hotovo. Prajem Vam dobru chut aspon taku velku aka bola u nas :) Dufam ze som nic nezabudla...

    Hubová mrvenička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Dakujem ,,mesiar50,, :) Ja mam hribov od minulej jeseni no ze rastu aj teraz uz sa na ne aj chystame :)
kukulienka71
Výborná chuť tejto polievky ma sprevádza od detstva. Mletú papriku môžeš dať hneď na opraženú cibuľku a tak zaliať vývarom. Sýta, skvelá polievočka si zaslúži 5*
terinka55
Robím ako písala @kukulienka71 , zeleninu "orestujem", "zásmažku" dávam skor, mrveničku (strúhanku) ako poslednú, ale bez cukru.
Páči sa mi aj Tvoja.
eviana
Túto polievočku milujem, by som zlopla aj hneď za dva taniere, tá Tvoja veru vyzerá prudko jedlo, mňam ;) 5*
bambulkaaa
Dakujem vsetkym :) Veru aj ja mam tuto fajnotku v ustach od detstva ked ju robievala moja mamka :) No my sme boli na hubach dnes a mame za dva kose cize bude urcite niekedy dalsia mrvenicka a aj vianocna kapustnica alebo masko na hubach :)
kvet41
Ja som sa ju naucila varit od mojej mamy, takze slovenska tradicia pokracuje (Ja. som mlady vek 77). Vdaka za vyborny recept!
mijaita
@Bambulkaaa skvělá polívka už po přečtení. Sušené houby jsem lehce opekla v oleji, pak jsem přidala všechno ostatní. Strouhání mě naučila kamarádka dělat v mixeru! :-) A vzhledem k mrveničce není potřeba dělat jíšku. Tedy já už tu potřebu neměla. Mám radost z polívky, další do mojí databáze. Díky!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia