Moja hríbová polievka

babkamt - fotkababkamt, 18. mája 2011
Moja hríbová polievka
Foto: babkamt

Na trhu už určite predávajú špičky alebo kuriatka,ktoré sú vhodné na túto polievku.

20 minút
príprava

Suroviny

20 dkg
1 ks väčší
2 ks
1 ks
kúsok
1 čl
1 ks
 (domáca)
1 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do 2 litrov vody dám variť nakrájanú mrkvu,petržlen,zeler,očistené kuriatka,na kocky nakrájaný zemiak,soľ,kmín,mleté čierne korenie,bujón - uvarím do mäkka. Na oleji upražim cibuľku,pridám múku,spravím zásmažku,nakoniec mletú červenú papriku.

    Moja hríbová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Potom ešte do polievky zavarím tarhoňu ináč zvanú strúhanka,hotovú polievku ochutím petžlenovou vňaťkou.

    Moja hríbová polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

cica2
to môže byť výborná polievočka, vďaka za recept!:)
marienka44
@Babkamt ,mame radi tuto polievocku. Kuriatka nepredavaju, len majovky, na nasom trhu. Tu tarhonu my volame mrvenicka. Vyborna, vonava polievka.
babkamt
marienka44,ja sa jej viem tak najesť,že nepotrebujem druhý chod
evanaaa
Tie drobné hríbky, kuriatka či májovky, špičky, som dávno nemala ani nevidela, ináč by bola takáto polievočka. Marienka, čo je na nich zlé, sú dobré, musíš papať pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia