Hubová mrvenička (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Tato verzia pripravy mrvenickovej polievky ma u nas velky uspech tak som sa rozhodla podelit sa s Vami o moj recept aky robievam ja moj priatel si ju nejde zakazdym vynachvalit len sa mu tak lica natriasaju ked ju je :)

Suroviny

Postup

  1. Cibulu si ocistime, nakrajame na kocky a osmazime si ju. Ocistime si zemiaky a nakrajame si ich na kocky. Petrzlenovu alebo zelerovu vnat si nakrajame. Ja som mala susene huby mix kde boli aj tmavsie tak som si ich namocila v horucej vode a nechala som ich troska postat a tmavu vodu som vyliala aby som nemala z nich velmi tmavu mrvenicku.
  2. Ked mame cibulu oprazenu podlejeme si ju bujonom nechame trocha podusit a pridame korenie,rascu,ml.cervenu papriku(ktoru si ja rozmiesam v troske oleja aby mi pustila farbu lebo paprika sa vo vode nerozpusti toto citala moja dcera v jednej kucharskej knihe ja som to vyskusala a funguje to)vegetu,sol,troska cukru,nakrajanu vnat a huby nechame troska dusit. Potom si pridame zemiaky nechame tak isto trocha podusit a potom podlejeme este bujonom aby sme mali zaliate zemiaky prikryjeme si hrniec pokrievkou (troska odokrytou) a nechame pomali varit na miernom ohni.
  3. Zatial si urobime mrvenicku: na tanier si rozbijeme jedno vajicko, rozmiesame si ho s troskou vlaznej vody. Na pracovnu dosku si dame asi tak za dve hrste polohrubej muky osolime a do stredu si urobime jamku dame si do nej rozmiesane vajicko a vymiesime si cesto. Ma byt pevnejsie-tvrdsie ak ho mame redsie pridavame muku. Potom si ho nastruhame na struhadle na syr poriadne zasypeme mukou a nechame odpocinut pokial sa nam uvaria zemiaky.
  4. Ked mame zemiaky uz uz uvarene tak si mrvenicku preosejeme od muky cez sitko a dame si ju do polievky zamiesame aby sa nam nazlepila do kopy, dolejeme ak treba vodu a nechame varit. Zatial si urobime zaprazku no len taku jemnu z 1 pl zarovnanej hl.muky (lebo aj mrvenicka nam polievku dost zahusti) muku si oprazime na oleji ked nam zacne zaprazka chytat farbu podlejeme si ju troskou vody stale miesame a nalejeme ju do polievky premiesame. Na zaver pridame majoranku no nie velmi vela len tak pre chut, este ak treba dokorenime nechame prejst varom aby sa nam spojili vsetky chute a mame hotovo. Prajem Vam dobru chut aspon taku velku aka bola u nas :) Dufam ze som nic nezabudla...