Hruškový koláč
Hruškový koláč s posýpkou
Autor receptu: lemonova
Koláčik síce na prvý pohľad pripomína hrnčekový, ale je o niečo lahodnejší a sýtejší, lebo na jeho prípravu sa používa maslo a smotana.* Kombinácia s hruškami je skvelá - prípadne odporúčam použiť rebarboru.
45 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do peny. Pridávajte po jednom celé vajíčka a stále šľahajte. Podľa chuti môžete pridať citrónovú kôru.
- Potom vsypte mleté mandle, jemne ich vmiešajte. Už nešľahajte. Napokon pridávajte striedavo smotanu a múku s kypriacim práškom. (Môžete použiť aj smotanu na šľahanie, ale smotana na varenie úplne stačí). Cesto bude pevnejšie, ale tak to má byť :-)
- Cesto rozotrite na stredne veľký vymastený a vysypaný plech (môžete použiť na vysypanie kokos - koláč bude aromatickejší), poukladajte naň očistené hrušky nakrájané na väčšie kocky a posypte posýpkou. Pečte cca 30 minút pri teplote 170 °C. Nezabudnúť na test špajdľou ;-)
Dobrú chuť :-)