Hrušková polievka so syrovými guľkami fotorecept

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave , 13. októbra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
150 g
1 ks
50 ml
z 2 citrónov
200 ml
Guľky z kozieho syra:
120 g
120 g
120 g
55 g
1 ks
90 g
10 g
 na vyprážanie
 na obalenie
Sušená mandľová špongia:
125 g lúpané opražené
168 g
252 g
140 g
38 g
38 g
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu, cukor, dreň z vanilkového struku, citrónovú šťavu a biele víno. Pridáme hrušky, uvedieme do varu a varíme, kým sa nerozvaria. Potom ich rozmixujeme, dochutíme citrónovou šťavou alebo cukrom. Precedíme cez jemné sitko a necháme vychladnúť.

    Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Guľky z kozieho syra: Kozí syr a ricottu roztlačíme, pridáme uvedené suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí. Ak by sa ďalej lepilo, pridáme trocha múky. Z hotového cesta vytvarujeme malé guľôčky a opražíme ich na rozpálenom oleji pri teplote 165–170 °C dozlata. Opražené dáme odkvapkať a obalíme ich v práškovom cukre.

    Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sušená mandľová špongia: Všetky uvedené suroviny rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko a pripravenú tekutinu nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky. Pridáme 2 až 3 bombičky a necháme v chladničke odležať asi 2 hodiny. Potom striekame do polovice umelého pohára a vložíme do mikrovlnnej rúry na 18–20 sekúnd. Tekutina v pohári zvýši svoj objem a vznikne „špongia“. Hotovú vyberieme z pohára na plech a dáme sušiť do sušičky.

    Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutú hruškovú polievku podávame s opraženými syrovými guľkami a kúskami usušenej mandľovej špongie.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist