Hrniec z kapra a zeleniny

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z rybacích kostí a orezu pripravíme vývar. Koreňovú zeleninu, časť zemiakov, paradajky a papriku očistíme a nakrájame na kocky. Dva strúčiky cesnaku očistíme a pretlačíme a všetko varíme.
  2. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a koreňovú zeleninu. Do takto opraženej zeleniny pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom z kapra.
  3. Do zaliatej zmesi pridáme zvyšok nakrájaných zemiakov, papriky a paradajok. Všetko dobre povaríme a pred koncom varenia pridáme na kúsky nakrájaného kapra. Zmes dochutíme soľou, korením a čili papričkou. Nakoniec do zeleninovo–kaprieho hrnca nasekáme petržlenovú vňať.
  4. Tip šéfkuchára: Namiesto kapra môžeme hrniec pripraviť aj z iných rýb: zubáča, pstruha, hlavátky, lieňa, šťuky. Vývar z kostí a hlavy netreba dlho a silno variť, stačí 10 – 15 minút a ak máme čistú zeleninu, šupky môžeme vyvariť s kosťami vo vývare.