Hrniec z kapra a zeleniny
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z rybacích kostí a orezu pripravíme vývar. Koreňovú zeleninu, časť zemiakov,
paradajky a papriku očistíme a nakrájame na kocky. Dva strúčiky cesnaku očistíme a pretlačíme a všetko varíme.
- Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a koreňovú zeleninu. Do takto opraženej zeleniny pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom z kapra.
- Do zaliatej zmesi pridáme zvyšok nakrájaných zemiakov, papriky a paradajok. Všetko
dobre povaríme a pred koncom varenia pridáme na kúsky nakrájaného kapra. Zmes dochutíme soľou, korením a čili papričkou. Nakoniec do zeleninovo–kaprieho hrnca nasekáme petržlenovú vňať.
- Tip šéfkuchára: Namiesto kapra môžeme hrniec pripraviť aj z iných rýb: zubáča,
pstruha, hlavátky, lieňa, šťuky. Vývar z kostí a hlavy netreba dlho a silno variť, stačí 10 – 15 minút a ak máme čistú zeleninu, šupky môžeme vyvariť s kosťami vo vývare.
|