Krtkova torta
Krtkova torta

Hrnčeková krtkova torta fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 17. februára 2018
Hrnčeková krtkova torta (fotorecept)
Foto: olinecka

Hrnčekové koláčiky najlepšie .

40-45 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
3/4 hrnčeka
1 bal
1 bal
2 ks
4 PL
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
Krém:
500 ml
2 bal
3 - 4 PL
250 ml
250 g (nemusí byť)
3 - 4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnček = 0,3 dcl Pripravíme si suroviny na cesto.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suché ingrediencie dáme do misky, múku, kakao preosejeme pridáme ostatné suroviny. Vareškou alebo mixérom vymiešame hladké cesto.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 28 x 38 cm vymastíme, vysypeme múkou vylejeme vymiešané cesto. Rúru predhrejeme, pečieme na 190 stupňov 30 - 35 minút.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus po bokoch asi 1 cm narežeme z každej strany a stred upečeného korpusu opatrne vyberieme a odložíme. Nakoniec nadrobime na vrch.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvaríme si bananový puding podľa návodu a necháme vychladnúť.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krémom potrieme stred.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém rozložíme banány, ktoré pokrájame na kolieska.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prichystáme si šľahačku a zvyšok ingrediencií.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vymiešame šľahačku dotuha, primiešame mascarpone a čokoládové hobliny.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch potrieme pripravenou šľahačkou, namrvíme koláč, odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Dobrú chuť.

    Hrnčeková krtkova torta (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Kedysi dávno, ešte keď som pekávala, som raz upiekla krtkovú tortu, trochu babračka, ani si už nespo mínam ako to dopadlo, a ako chutila, preto sa mi páči tento tvoj spôsob, @Olinecka , je jednoduchší a výsledok pekne ukáže. Len som si všimla, že používaš nie vanilkový, ako píšeš, ale vanilínový cukor, čo je dosť rozdiel, pritom aj Dr.Oetker má aj vanilkový, ten sa mi zdá lepší, kupujem ho.
Piekla som v okrúhlej tortovej forme vnúčikovi k narodeninám. Použila som menší hrnček. Mala veľký úspech , aj druhý vnúčik si objednal k narodeninám. Miesto mascarpone som dala hrudkovitý jemný tvaroh. Zo zvyšného cesta chutili aj nepečené guľky.

Pridaj komentár k receptu: