Krtkova torta

Hrnčeková krtkova torta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Hrnčekové koláčiky najlepšie .

40-45 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 0,3 dcl Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Suché ingrediencie dáme do misky, múku, kakao preosejeme pridáme ostatné suroviny. Vareškou alebo mixérom vymiešame hladké cesto.
  3. Plech 28 x 38 cm vymastíme, vysypeme múkou vylejeme vymiešané cesto. Rúru predhrejeme, pečieme na 190 stupňov 30 - 35 minút.
  4. Vychladnutý korpus po bokoch asi 1 cm narežeme z každej strany a stred upečeného korpusu opatrne vyberieme a odložíme. Nakoniec nadrobime na vrch.
  5. Uvaríme si bananový puding podľa návodu a necháme vychladnúť.
  6. Krémom potrieme stred.
  7. Na krém rozložíme banány, ktoré pokrájame na kolieska.
  8. Prichystáme si šľahačku a zvyšok ingrediencií.
  9. Vymiešame šľahačku dotuha, primiešame mascarpone a čokoládové hobliny.
  10. Vrch potrieme pripravenou šľahačkou, namrvíme koláč, odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Dobrú chuť.