Krtkova torta
Hrnčeková krtkova torta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Hrnčekové koláčiky najlepšie .
40-45 minút príprava |
30-35 minút na 190 °C |
Postup
- 1 hrnček = 0,3 dcl
Pripravíme si suroviny na cesto.
- Suché ingrediencie dáme do misky, múku, kakao preosejeme pridáme ostatné suroviny.
Vareškou alebo mixérom vymiešame hladké cesto.
- Plech 28 x 38 cm vymastíme, vysypeme múkou vylejeme vymiešané cesto. Rúru predhrejeme, pečieme na 190 stupňov 30 - 35 minút.
- Vychladnutý korpus po bokoch asi 1 cm narežeme z každej strany a stred upečeného korpusu opatrne vyberieme a odložíme. Nakoniec nadrobime na vrch.
- Uvaríme si bananový puding podľa návodu a necháme vychladnúť.
- Krémom potrieme stred.
- Na krém rozložíme banány, ktoré pokrájame na kolieska.
- Prichystáme si šľahačku a zvyšok ingrediencií.
- Vymiešame šľahačku dotuha, primiešame mascarpone a čokoládové hobliny.
- Vrch potrieme pripravenou šľahačkou, namrvíme koláč, odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Dobrú chuť.