Krtkova torta
Foto: bibuskam
Fajná tortička aj pre tých najmenších.
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
120 g |
|
130 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
120 ml |
|
Náplň: | |
60 g |
|
250 g (alebo ricotta) |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, mlieko, kakao, maslo a žĺtky.
- 2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.
- 3
Cesto dáme do vymastenej okrúhlej tortovej formy a pečieme na 200 stupňov cca 30 minút.
- 4
Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu. Zmiešame s tvarohom alebo ricottou, vanilínovým cukrom a najemno nastrúhanou horkou čokoládou.
- 5
Upečený korpus necháme vychladnúť. Z korpusu vydlabeme stred. Na vydlabaný korpus poukladáme banány pozdĺžne prerezané na polku. Na banány navrstvíme tvarohový krém a posypeme nadrobeným vydlabaným korpusom. Dáme vychladiť. Dobrú chuť!
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu