Hríbovica s klobásou

Autor receptu: redakcia

1 l plnotučného mlieka 750 g domácej klobásy 750 g údeného mäsa 30 g sušených húb 6 strúčikov cesnaku veľká cibuľa 2 bobkové listy mleté čierne korenie 0,5 l kyslej smotany PL hladkej múky Zápražka olej hladká múka mletá sladká paprika

Postup

  1. Klobásu a mäso dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a huby posekané nadrobno. Varíme, až kým je mäso mäkké.
  2. Klobásu vyberieme z polievky skôr, aby sa nerozpadla. Vyberieme mäkké údené mäso, cibuľu, cesnak a bobkový list.
  3. Polievku prikryjeme, aby zbytočne nechladla. Pripravíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka.
  4. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Povaríme 5 - 10 minút.
  5. Potom rozmiešame kyslú smotanu s PL hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec polievku dochutíme octom a keď treba, prisolíme.
  6. Mäso i klobásu pokrájame a vložíme do hríbovice, ktorú podávame s chlebom.