Hríbovica s klobásou
Autor receptu: redakcia
1 l plnotučného mlieka
750 g domácej klobásy
750 g údeného mäsa
30 g sušených húb
6 strúčikov cesnaku
veľká cibuľa
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
0,5 l kyslej smotany
PL hladkej múky
Zápražka
olej
hladká múka
mletá sladká paprika
Postup
- Klobásu a mäso dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a huby posekané nadrobno. Varíme, až kým je mäso mäkké.
- Klobásu vyberieme z polievky skôr, aby sa nerozpadla. Vyberieme mäkké údené mäso, cibuľu, cesnak a bobkový list.
- Polievku prikryjeme, aby zbytočne nechladla. Pripravíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka.
- Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Povaríme 5 - 10 minút.
- Potom rozmiešame kyslú smotanu s PL hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec polievku dochutíme octom a keď treba, prisolíme.
- Mäso i klobásu pokrájame a vložíme do hríbovice, ktorú podávame s chlebom.