Hubová polievka
Hríbová polievka s mrveničkou
Autor receptu: vlastadorisa
Mala som v mrazničke hríby, pripravila som našu obľúbenú mrveničkovú polievku podľa receptu z mojej mladosti,
keď takúto varievala moja mama.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca s vodou pridáme mrazené hríby (pred mrazením boli zabarené vo vriacej vode a následne zmrazené).
- Ďalej pridame očistené, na kúsky nakrájané zemiaky. Osolíme a pridáme rascu.
- Varíme, až kým nie sú hríby a zemiaky mäkké.
- Mrveničku pripravíme z hrubej muky, vajca a soli.
- Na panvici na oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, mletú červenú papriku a drevený sušený majorán. Zamiešame, zalejeme vodou a prevaríme. , toto vylejeme do hrnca. Pridáme mrveničku, polievku varíme, pokiaľ je aj mrvenička uvarená. Podávame s chlebíkom.