Hubová polievka

Hríbová polievka s mrveničkou

Autor receptu: vlastadorisa

Mala som v mrazničke hríby, pripravila som našu obľúbenú mrveničkovú polievku podľa receptu z mojej mladosti, keď takúto varievala moja mama.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca s vodou pridáme mrazené hríby (pred mrazením boli zabarené vo vriacej vode a následne zmrazené).
  2. Ďalej pridame očistené, na kúsky nakrájané zemiaky. Osolíme a pridáme rascu.
  3. Varíme, až kým nie sú hríby a zemiaky mäkké.
  4. Mrveničku pripravíme z hrubej muky, vajca a soli.
  5. Na panvici na oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, mletú červenú papriku a drevený sušený majorán. Zamiešame, zalejeme vodou a prevaríme. , toto vylejeme do hrnca. Pridáme mrveničku, polievku varíme, pokiaľ je aj mrvenička uvarená. Podávame s chlebíkom.