Hráškové krupoto
Hráškové krupoto

Hráškové krupoto s marinovaným ovčím syrom v parmezánovom oleji

Patrik Stupňan
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 15. apríla 2022
Hráškové krupoto s marinovaným ovčím syrom v parmezánovom oleji
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
200 g
200 g
25 g
200 g
150 g
250 g
250 g
250 g (koreňová, brokolica, karfiol, špargľa...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň pred prípravou jedla založíme parmezánový olej: Kôru z parmezánu a ovčí syr ponoríme do olivového oleja a necháme vylúhovať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Šalotku s cesnakom nakrájame najemno a restujeme na oleji dozlatista. Pridáme hrášok, podlejeme vývarom a povaríme cca 4 minúty. Potom dochutíme a rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Krúpy uvaríme v osolenej vode „al dente“ a scedíme. Krúpy pridáme do panvice s hráškom a posypeme parmezánom. Nakoniec pridáme maslo, aby bolo krupoto krémovité.

  4. 4

    Zeleninu nakrájame na menšie porcie a blanšírujeme v horúcej vode, potom zeleninu vyberieme a ponoríme do ľadu.

  5. 5

    Oblanšírovanú zeleninu dáme na panvicu s trochou masla, prehrejeme a osolíme. Servírujeme s krupotom pokvapkaným parmezánovým olejom a s nakladaným ovčím syrom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha