Hrášková polievka

Autor receptu: luciku

Toto je veľmi rýchla a chutná polievočka, ktorú by môj priateľ jedol na raňajky, obed aj večeru.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Zalejeme ich vodou, osolíme a dáme variť. Po chvíli pridáme hrášok, roztlačený cesnak, korenie a varíme.
  2. Vajce rozšlaháme so štipkou soli a s olejom. Pridáme toľko krupice, aby vzniklo redšie cesto. Lyžičku z neho odoberáme malé halušky a hádžeme ich do vriacej polievky.
  3. Z oleja a múky urobíme svetlú záprašku. Zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame, a vlejeme do polievky. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a majoránom.