Hrachová kaša
Hrachová kaša

Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom

sepkam - bez fotkysepkam, 17. novembra 2019
Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Foto: sepkam

Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá. Jedno vám prezentujem... Je jednoduché, sýte a veľmi chutné.

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby (akýkoľvek)
podľa potreby
2  PL
1 PL
1 rolka
1 ks
1  PL
podľa potreby
2-3  ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočíme si vopred hrach na pár hodin (2-8) alebo použijeme mrazený či čerstvý. Hrach dáme do hrnca s vodou spolu s údeným mäskom, klobáskou, rebrami, kto má ako rád... alebo čo má kto v chladničke. Dochutíme korením, bobkovým listom a soľou. Uvaríme kašu.

  2. 2

    Kašu zahustíme zápražkou (múka opražená na masti). Ja robím na karameli s cibuľkou a zahustím ju ku koncu postrúhanym zemiakom miesto zápražky.

  3. 3

    V druhom hrnci uvaríme kyslú kapustu. Keď je všetko mäkučké je to jednoduché... Naložíme na tanier, u nás len do hlbokého. Najprv hrachovú kašu, do stredu kapustu a údené a samozrejme lyžicu... Ak nemáte údené alebo chuť naň, stačí si upražiť cibuľku so slaninkou a poliať. Mňam mňam, sýte a jednoduché. Či aj chutné posúďte sami. Želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Ešte som nikde nevidela - nečítala o takej kombinácii - hrach a kyslá kapusta....a to som prešla stovkami receptov.....no ako vidím, človek sa naučí niečo nové aj v pokročilom veku.

Pridaj komentár k receptu: