Hovädzie soté na červenom víne a sušených hubách

anina6 - fotkaanina6, 23. februára 2014
Hovädzie soté na červenom víne a sušených hubách
Foto: anina6

Už dlhšie som sa chystala urobiť hovädzinu na tento spôsob. Inšpirovala ma Izka svojím výtvorom. Mne sa nechcelo klepať mäso na rezne, tak som si ho nakrájala na pásiky a dala v sobotu večer marinovať. A v nedeľu bol chutný obed na stole.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
2 PL
2 PL
1 PL
500 g
2
1 strúčik
1 PL
1 PL
2 dl
1/2 plechovky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako som už v úvode písala, hovädzie mäso nakrájame na prúžky a polejeme marinádou. Túto som si pripravila z olivového olej, horčice, worčestru, kečupu a trošku provensálskych byliniek. Tieto dávky som si prispôsobila gramáži mäsa. Samozrejme ak varíte pre viac stravníkov a mäsa je viac, tak aj suroviny na marinádu treba pridať. Takto namarinované mäsko prikryjeme a šupneme oddychovať na noc chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň si namarinované mäsko opražíme a miešame a miešame. Pokiaľ sa nám mäsko dusí, na masti si opražíme 2 malé cibule a strúčik na drobno nakrájaného cesnaku. Cibuľka by mala pekne zozlatovieť a do nej pridáme trošku červenej papriky. Už nepražíme ale vlejeme k mäsu. Znovu poriadne premiešame a necháme prikryté dusiť. Asi po pol hodine podlejeme červeným vínom a troškou vody.

  3. 3

    Medzitým ako sa nám mäso dusí, si pripravíme ryžu a upečieme koláč.

    Hovädzie soté na červenom víne a sušených hubách - obrázok 3
  4. 4

    Takže mäsko znovu premiešame a znovu podlejeme vínom, to asi po hodine dusenia. Do misky si namočíme sušené huby (vlastnoručne nazbierané červeňáky) a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ich k mäsu a opäť zamiešame. Asi pol hodinku pred koncom varenia pridáme fazuľu z plechovky, ja mám rada v paradajkovej šťave a znovu premiešame. Ked máme mäsko uvarené, dochutíme troškou soli a poprášim asi 2 PL strúhanky.

  5. 5

    Necháme všetko prevrieť a odstavíme. Môžme servírovať, dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@tortilla Bola som vydatá za Brita. Z druhej generácie emigrantov z Iránu. Žila som v Británii. Cestovala som po Británii. Aj po Írsku. USA. Austrálii.
Máš malé plus: nie je to "vorčester".
Mínus: je to woostersher = vuste(r)šer.
To V je tam počuť. R občas.
Come again: aké máš ospravedlnenie?

1x yogicek