Mäsová roláda

Hovädzie roládky

Autor receptu: eruska25

Suroviny ako do španielskych vtáčikov, len v inej podobe.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne. Aby boli čo najväčšie, prvý rez neprekrojíme na dosku, až druhý rez. Tak vznikne väčší plát mäsa. Pláty naklepeme.
  2. Vymiešame maslo, horčicu a nakrájané sardely - slané rybičky a touto zmesou natrieme pláty mäsa.
  3. Plnka: Slaninu pokrájame, speníme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané uhorky, vajíčka a vymiešame na praženicu. Ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Plnku nanesieme na pláty mäsa.
  4. Mäso zvinieme do rolád, spojíme špáradlami, špagátikom a na masti rolády opečieme zo všetkých strán. Po opečení ich vložíme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a prikryté upečieme do mäkka pri 180 °C asi 1,5 hod.
  5. Podávame pokrájané na plátky. My sme mali k tomu ryžu.