Hovädzie ragú na pive s bravčovou pečienkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed som urobila podľa receptu Lacibácsiho z ATV...veľmi sa mi tento recept zapáčil, kôli ladeniu chutí hôvädzieho mäsa s bravčovou pečienkou a pivom...podávala som k nemu dvojaké prílohy a boli sme s jeho príjemnou chuťou veľmi spokojní...

4
porcie
80 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny...hovädzie mäso som pokrájala na väčšie kocky...
  2. do rajnice som dala 1 lyžicu bravčovej masti...nechala ju roztopiť...
  3. pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak...nenechala som ich opiecť, ale hneď som pridala mäso..
  4. pridla som mäso..nechala som ho takto dusiť....
  5. pokiaľ sa celkom šťava neodparila a zostalo iba mäso na masti...
  6. pridala som jednu plnú lyžicu paradajkového pretlaku a riadne premiešala...
  7. pridala som soľ, korenie, červenú papriku...
  8. a zeleninu..
  9. všetko som premiešala a podliala pivom...spočiatku som pridala len asi 1 dl. a postupne som podlievala počas dusenia..takto sa mäso dusilo 80min. na malom plameni...
  10. keď bolo mäso úplne hotové, pridala som pokrájanú pečienku a nechala ešte podusiť 10min...
  11. a mäso je dokončené....pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som k nemu prílohu..podávala som dve..ryžu aj varené zemiaky pokrájané na kocky..
  12. naložila som na taniere s obidvoma prílohami...ako oblohu som k nemu podávala kápiovú čalamádu a ozdobila kápiou a zelerovou vňaťkou...dobrú chuť..