Hovädzie ragú na pive s bravčovou pečienkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed som urobila podľa receptu Lacibácsiho z ATV...veľmi sa mi tento recept
zapáčil, kôli ladeniu chutí hôvädzieho mäsa s bravčovou pečienkou a pivom...podávala som
k nemu dvojaké prílohy a boli sme s jeho príjemnou chuťou veľmi spokojní...
4 porcie |
80 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny...hovädzie mäso som pokrájala na väčšie kocky...
- do rajnice som dala 1 lyžicu bravčovej masti...nechala ju roztopiť...
- pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak...nenechala som ich opiecť, ale hneď som pridala mäso..
- pridla som mäso..nechala som ho takto dusiť....
- pokiaľ sa celkom šťava neodparila a zostalo iba mäso na masti...
- pridala som jednu plnú lyžicu paradajkového pretlaku a riadne premiešala...
- pridala som soľ, korenie, červenú papriku...
- a zeleninu..
- všetko som premiešala a podliala pivom...spočiatku som pridala len asi 1 dl. a postupne som podlievala počas dusenia..takto sa mäso dusilo 80min. na malom plameni...
- keď bolo mäso úplne hotové, pridala som pokrájanú pečienku a nechala ešte podusiť 10min...
- a mäso je dokončené....pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som k nemu prílohu..podávala som dve..ryžu aj varené zemiaky pokrájané na kocky..
- naložila som na taniere s obidvoma prílohami...ako oblohu som k nemu podávala kápiovú čalamádu a ozdobila kápiou a zelerovou vňaťkou...dobrú chuť..