Dusené hovädzie pliecko

Hovädzie pliecko na divoko (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed

5
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila,
  2. ...nakrájala na rezne,
  3. ...trošku naklepala,
  4. ...obalila v hladkej múke.
  5. Na panvici som rozohriala masť a rezne som opiekla z oboch strán.
  6. Rezne som vybrala na tanier,
  7. ...do výpeku som nakrájala cibuľu, cesnak a opiekla,
  8. ...posypala som ju mletou červenou paprikou a poliala červeným vínom, nechala som pár minút všetko prevrieť.
  9. Vložila som mäso, solila, korenila a pridala horčicu a podliala vývarom, vždy pridávam iba malé množstvo vývaru a častejšie.
  10. Očistila som si zeleninu a nakrájala na malé kocky.
  11. Pridala som ju k mäsu a opäť podliala vývarom a dusila pomaly pod pokrievkou, počas dusenia som vždy podliala podľa potreby vývarom.
  12. Keď bolo mäso mäkké, posypala som šťavu hrubou múkou, nechala prejsť varom a potom som pridala šľahačku a povarila už iba chvíľku. Keďže neznášam rozbitú zeleninu na kašu, nepoužila som ponorný mixér, ale zeleninu som nechala v kockách, my to máme radi takto.
  13. Podávala som so zemiakovým knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť