Znojemské hovädzie pliecko fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. apríla 2015

V mojom podaní.

15 minút
príprava
40 minút
na 200-130 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
50 g
3 PL
1,5-2 dcl
6 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Viac fotiek s popisom na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/04/znojemske-hovadzie-plece.html Mäso som pokrájala na rezne, vyklepala, narezala okrajové blany

    Znojemské hovädzie pliecko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prudko som ich opiekla na 1 PL masti v panvici

    Znojemské hovädzie pliecko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené plátky mäsa som osolila, okorenila a ponakladala na menší plech, rúru som zapla na 200°C. Slaninu a cibuľu pokrájané na drobné kocky som opiekla vo výpeku na panvici a navrstvila na mäso, podliala som ho vriacou vodou, zakryla alobalom a dala dusiť do rúry.

    Znojemské hovädzie pliecko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minútach som teplotu stiahla na 130°C a za čosi vyše pol hodiny bolo mäso mäkkučké. Vybrala som ho do misy, v hrnci som urobila zápražku z múky a masti, zaliala som ju šťavou spod mäsa a za stáleho miešania nechala prejsť varom. Pridala som už len uhorky pokrájané na drobno, vložila späť mäso, všetko som prehriala a podávala s hráškovou ryžou.

    Znojemské hovädzie pliecko (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

klukodvody
@Kukulienka71 máš pěknou znojemskou perfektní postup .Dám TI samozřejmě ***** no a protože jsem prakticky znojmák ,mám to 10 km tak nebudu ukládat jen ohvězdičkuji .Teď prosím jen malá změna u těch okurek ,ale nepoučuji jen tip jak to dělám já ,ty okurky než je dáš do omáčky dej je na trochu rozpáleného másla a krátce je na tom másle orestuj ,spíš prohřej a pak to vlij do omáčky .Ale nechci nijak ovlivňovat Tvůj recept .
jozka2
Hned podla obrazku som vedela,ze je to tvoje jedlo.Vynukajuce,asi to zajtra spravim.
Klukdovody,myslim,ze si nepoucal,len si svojou inspiraciou posunul toto jedlo do predu.Zajtra vyskusam aj s tvojim doplnkom.*****
terinka55
Výborne navarené, krásne odprezentované. Paráda ako vždy u Teba. Len, keď ja tie uhorky nemusím, ale to je mǒj problém :-)
kukulienka71
Ďakujem vám za pekné komentáre
@klukodvody , tvoje hodnotenie si veľmi cením. O zarestovaní uhoriek viem, dobre, že si ho spomenul, komentáre sú práve nato, aby sa mohli poznámky k receptu zverejniť, tiež to vôbec neberiem ako poučovanie. Aj keď od teba ako fachmana, je poučiť sa len výhodou;-)
@jozka2 , ty už ma poznáš zďaleka:-) iste si pochutíte, som rada, že sa ti recept páči
@terinka55 , vždy ma pekne pochváliš, si milá.
mesiar50
Je pravda, ze niekto si tie uhorky osmazi vo vypeku na slaninke, ako to spravne poznacil aj @klukodvody no aj tak sa mi tvoje jedlo paci a verim tomu, ze je aj velmi chutne.Dokonca som sa stretol s receptom, kde sa do takehoto jedla pridava karamel a ku koncu smotana na zjemnenie.Nechcem ti tu mudrovat bol to, len taky tip.
Pekne ta pozdravujem.
bembo
Znojemská je super jedlo,ktoré robievam často,keď kúpim hovedzie mesko.Dnes som mal nachystané kuracie prsia,že bude niečo na spôsob číny.lenže. šiel som nájsť nejaký recept zo svojej KK,a tvoj rcp na znojmo,ako som ho zbadal, ma donútil zneuctiť ho kuracími prsami na spôsob znojmo.robil som ho zo zvedavosti aj s morčacím meskom,a bolo fajn.aj tak dík za inšpiráciu,ktorá sa mi dnes postarala o výborný obed. no,ale hovedzie je hovedzie,s tým už nič nenarobíme.tak pekný deň,a posielaj ďalej takéto môjmu srdcu blízke recepty.
kukulienka71
@bembo ,:-)), to je pre mňa česť, že si bol schopný "zneuctiť" kuracie prsia na tento spôsob. Som rada, že chutilo! veru, hovädzie je hovädzie, tá chuť sa ničím nedá nahradiť, ale tiež sa mi stáva, že mením plány, ak ma nejaký recept zaujme. Ďakujem za uznanie, dúfam, že ťa budem aj naďalej inšpirovať;-) pekný zvyšok tohoto krásneho, povedala by som až letného dňa!
dandika1
@kukulienka 71 pekne uvodne foto s radostou 5***** o chuti nehovorim,urcite vyborne vdaka za inspiraciu akurat som vybrala hov zadne pekny kusok tak bude zajtra nemusim rozmyslat.Pekny vecer:-)))
havino
@kukulienka , mi čítaš myšlienky? som znojemské nevarila sto rokov a už dobré dva týždne mi chodí po rozume, zajtra stroganov z hovädziny, ale najbližšie aj znojemské musí byť, o zarestovaní uhoriek @chlapi som nemala tušenia, takže vdaka za rady v komentároch, veľmi chutné jedlo a ryža aj u nás taká istá, na vyžiadanie mladšieho
mariamka
sem-tam svacnem v zavere do masa zavarane uhorky /a nemusi byt zrovna havadzie/ chuti nam ta nakysla chut, mas to pekne
bembo
no,ešte na záver.ja som tie uhorky aj orestoval podľa @klukovody.nechcem Ťa prechváliť,ale moja žena mi už dávno nepochválila obed,tak ako tento.veľmi jej to chutilo aj s kuracími prsami.ináč aj ja som bol prekvapený,že to bolo také fajn.možno je to aj tým,že ona na rozdiel odomňa má radšej kuracinu ako hovedzinu.
kukulienka71
@cezminaz , ďakujem za uznanie, som rada, že si nakukla:-P
@mariamka , ja okrem znojemskej nezvyknem pridávať zavárané uhorky, manžel skôr do jeho špecialitiek, ale vždy sú výborné. Ďakujem ti.
@bembo , urobil si dobre. To sa veľmi teším, ak aj manželke tak chutilo, pozdravujem ju:-) najlepšia odmena pre mňa, ak čítam takéto komenty, ďakujem pekne. Kuracie prsia v tejto úprave sú iste tiež výborné, urobím ich niekedy určite ;-)
tatranocka
Chuťovo je to výborné jedlo,ale tvrdé uhorky na kocky s mäkkým mäsom nie je dobrá kombinácia.Starý otec bol majiteľom "štátnych zubov",tak mamka uhorky strúhala na malom slzičkovom strúhadle.Varievala znojemský guláš,filé a aj znojemskú pečienku.V kombinácii s ryžou-výborné ľahké jedlo ☺☺☺
kukulienka71
Ďakujem za komentár, @tatranock. Tie uhorky nie sú surové, tým pádom ani tak tvrdé, sú chrumkavé. Tak by ste povedali, že ani zajedať mäkké mäso sterilizovanými uhorkami nie je dobrá kombinácia?:-) Inak sú celkom drobné tie kocočky, takže hrýzť ich ani netreba. Kto má štátne zuby, zariadi sa tak prakticky ako vaša mamka, som si istá;-)
jerica
parádne papaníčko, určite sa ma inšpirovala, už je to dobre dávno čo som to varila. Nerobievam v rúre, určite vyskúšam, piatok voľný bude "znojemské" ryža sa k tomu hodí ako, nechcem byť neslušná, určite vieš ako, môj je za chleba alebo zemiakove knedle, čo ja radšej ryžu. Mala si krásne mäsko :-)
kukulienka71
@jerica , máj privítate teda takýmto jedlom, to som rada, že si sa pristavila a pochválila, ďakujem ti. K hovädzine sa mi ako príloha vždy vybaví ako prvá ryža. Môj otec bol veľmi ryžový, aj manžel je, tvoj je zasa inak nastavený asi:-) áno, našla som zdroj krásnej hovädziny, tak som ponakupovala, lebo nie je blízko, žiaľ. Pekný deň prajem.
stefanm
... no a ja mám rád Znojemské z hovädzinky a pre zmenu sa mi k tomu viac chutia zemiaky. Každý podľa svojej chuti!!!


zolik
paradny recept. skoro som na znojemsku zabudla. skusim podla teba v rure, takze uz je v kk za 5. dakujem
katka78
Znojemskú pečienku som jedla naposledy na strednej škole a že už to je nejaký ten rôčik dozadu.. ja som asi na ňu zabudla, alebo čo.. Ďakujem @kuku za pripomenutie, tá tvoja vyzerá veľmi dobre :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia