Foto: kukulienka71
V mojom podaní.
príprava
na 200-130 °C
Postup
-
1
Viac fotiek s popisom na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/04/znojemske-hovadzie-plece.html Mäso som pokrájala na rezne, vyklepala, narezala okrajové blany
-
2
prudko som ich opiekla na 1 PL masti v panvici
-
3
Opečené plátky mäsa som osolila, okorenila a ponakladala na menší plech, rúru som zapla na 200°C. Slaninu a cibuľu pokrájané na drobné kocky som opiekla vo výpeku na panvici a navrstvila na mäso, podliala som ho vriacou vodou, zakryla alobalom a dala dusiť do rúry.
-
4
Po 10 minútach som teplotu stiahla na 130°C a za čosi vyše pol hodiny bolo mäso mäkkučké. Vybrala som ho do misy, v hrnci som urobila zápražku z múky a masti, zaliala som ju šťavou spod mäsa a za stáleho miešania nechala prejsť varom. Pridala som už len uhorky pokrájané na drobno, vložila späť mäso, všetko som prehriala a podávala s hráškovou ryžou.
Klukdovody,myslim,ze si nepoucal,len si svojou inspiraciou posunul toto jedlo do predu.Zajtra vyskusam aj s tvojim doplnkom.*****
@klukodvody , tvoje hodnotenie si veľmi cením. O zarestovaní uhoriek viem, dobre, že si ho spomenul, komentáre sú práve nato, aby sa mohli poznámky k receptu zverejniť, tiež to vôbec neberiem ako poučovanie. Aj keď od teba ako fachmana, je poučiť sa len výhodou;-)
@jozka2 , ty už ma poznáš zďaleka:-) iste si pochutíte, som rada, že sa ti recept páči
@terinka55 , vždy ma pekne pochváliš, si milá.
Pekne ta pozdravujem.
@dandika1 , tak nech vám zajtra chutí:-)
Ďakujem obom za milé slová.
@mariamka , ja okrem znojemskej nezvyknem pridávať zavárané uhorky, manžel skôr do jeho špecialitiek, ale vždy sú výborné. Ďakujem ti.
@bembo , urobil si dobre. To sa veľmi teším, ak aj manželke tak chutilo, pozdravujem ju:-) najlepšia odmena pre mňa, ak čítam takéto komenty, ďakujem pekne. Kuracie prsia v tejto úprave sú iste tiež výborné, urobím ich niekedy určite ;-)
@zolik , nemáš za čo,dúfam, že v KK dlho neostane;-)vďaka
@zinnajdha , ďalšia pekná odozva, ďakujem pekne aj ja:-)