Dusené hovädzie mäso
Hovädzie plátky na horčici
Autor receptu: olinecka
Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som
zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu.* Pre tých, ktorí majú
radi mäso.
5-6 porcií |
20 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme, pokrájame na plátky, ktoré naklepeme z oboch strán. Každý plátok okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, potrieme horčicou. Olej rozpálime, každý plátok mäsa krátko osmažíme z oboch strán a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a vo výpeku orestujeme do sklovita. Zalejeme trochou vody alebo vývarom, vrátime späť mäso, zakryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia mäso kontrolujeme a podľa potreby podlievame. Udusené mäso vyberieme a omáčku zahustíme múkou, povaríme. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.