Dusené hovädzie mäso

Hovädzie plátky na horčici

Autor receptu: olinecka

Vymyslieť, čo dobré po sviatkoch uvariť je ťažké... A tak som zvolila hovädzie mäso a nenáročnú prípravu.* Pre tých, ktorí majú radi mäso.

5-6
porcií
20 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme, pokrájame na plátky, ktoré naklepeme z oboch strán. Každý plátok okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, potrieme horčicou. Olej rozpálime, každý plátok mäsa krátko osmažíme z oboch strán a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a vo výpeku orestujeme do sklovita. Zalejeme trochou vody alebo vývarom, vrátime späť mäso, zakryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia mäso kontrolujeme a podľa potreby podlievame. Udusené mäso vyberieme a omáčku zahustíme múkou, povaríme. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.