Hovädzie plátky (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera na Valentína.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie plátky osolíme a okoreníme.
- Na masti opečieme mäso.
- Plátky mäsa vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľku.
- Ak je cibuľka opražená, vrátime mäso do hrnca, podlejeme vývarom ( z bujónu) a dáme do tlakového hrnca na 45 min. dusiť.
- Keď sú plátky udusené vyberieme ich z hrnca a šťavu zahustíme. Já používam múku ale môže byť aj škrob. Dobre prevaríme.
- Medzi tým očistím šampiňóny a nakrájame ich na 1/4 - ky.
- Na troche rozpálenej masti šampiňóny opražíme .
- Šampiňóny osolíme, pridáme mleté čierne korenie a drvený kmín. Dusíme ich až kým sa šťava neodparí. Potom pridáme rozmačkaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
- Pred podávaním si urobíme volské oká a zemiakové krokety. Dobrú chuť.