Hovädzie plátky (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera na Valentína.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie plátky osolíme a okoreníme.
  2. Na masti opečieme mäso.
  3. Plátky mäsa vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľku.
  4. Ak je cibuľka opražená, vrátime mäso do hrnca, podlejeme vývarom ( z bujónu) a dáme do tlakového hrnca na 45 min. dusiť.
  5. Keď sú plátky udusené vyberieme ich z hrnca a šťavu zahustíme. Já používam múku ale môže byť aj škrob. Dobre prevaríme.
  6. Medzi tým očistím šampiňóny a nakrájame ich na 1/4 - ky.
  7. Na troche rozpálenej masti šampiňóny opražíme .
  8. Šampiňóny osolíme, pridáme mleté čierne korenie a drvený kmín. Dusíme ich až kým sa šťava neodparí. Potom pridáme rozmačkaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
  9. Pred podávaním si urobíme volské oká a zemiakové krokety. Dobrú chuť.