Hovädzie plátky (fotorecept)
	        Autor receptu: js9mxd
	         
	        
	        Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať  večera na Valentína.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hovädzie plátky osolíme a okoreníme.
 - Na masti  opečieme mäso.
 - Plátky mäsa vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľku.
 - Ak je cibuľka opražená, vrátime mäso do hrnca,  podlejeme vývarom ( z bujónu) a dáme do tlakového hrnca na 45 min. dusiť.
 - Keď sú plátky udusené vyberieme ich z hrnca a šťavu zahustíme. Já používam múku ale môže byť aj škrob. Dobre prevaríme.
 - Medzi tým očistím šampiňóny a nakrájame ich na 1/4 - ky.
 - Na troche rozpálenej masti šampiňóny opražíme .
 - Šampiňóny osolíme, pridáme mleté čierne korenie a drvený kmín. Dusíme ich až kým sa šťava neodparí. Potom pridáme rozmačkaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
 - Pred podávaním si urobíme volské oká a zemiakové krokety. Dobrú chuť.