Hovädzie mäso

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou

Autor receptu: redakcia

Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé.* Používajú sa listy i kvety, ktoré pripomínajú vôňou a chuťou aníz alebo klinčeky. Dá sa pestovať aj u nás.

2
porcie

Postup

  1. Na panvicu nalejeme ryžový olej, pridáme cesnak, nakrájané čili a bazalkovú pastu. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme, kým nezmäkne.
  2. Pridáme trochu vody, nakrájanú thajskú fazuľku, nakrájané šampiňóny, nakrájanú cibuľu, nakrájanú papriku a miešame. Počas dusenia pridáme rybaciu, ustricovú a sójovú omáčku.
  3. Na záver pridáme čerstvú bazalku a servírujeme s volským okom a uvarenou jazmínovou ryžou.