Hovädzie mäso
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Autor receptu: redakcia
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé.* Používajú sa listy i kvety, ktoré pripomínajú vôňou a chuťou aníz alebo klinčeky. Dá sa pestovať aj u nás.
Postup
- Na panvicu nalejeme ryžový olej, pridáme cesnak,
nakrájané čili a bazalkovú pastu. Pridáme mleté hovädzie
mäso a restujeme, kým nezmäkne.
- Pridáme trochu vody, nakrájanú thajskú fazuľku, nakrájané šampiňóny, nakrájanú cibuľu, nakrájanú papriku
a miešame. Počas dusenia pridáme rybaciu, ustricovú a sójovú
omáčku.
- Na záver pridáme čerstvú bazalku a servírujeme s volským okom a uvarenou jazmínovou ryžou.