Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Vyskusala som kombinaciu masa s ciernymi olivami a ancovy v oleji. Vsetkym v rodine to chutilo, rozhodla som sa preto dat tento recept aj na Varechu.
6 porcií |
25 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si vsetky suroviny; Hovadzie maso pokrajame na 2-3cm kusky, cibulu na tenke rezance, mrkvu a paradajky na mensie kusky.
- Muku s cervenou paprikou, solou a ciernym korenim nasypeme na maso a spolu premiesame.
- Obalene maso postupne oprazime na rozpalenom oleji.
- Oprazene maso si odlozime do osobitnej misky.
- Na olej kde sme prazili maso dame cibulu, zmiernime ohen a miesame. Cibula sa pomaly prazi a rozpusta zbytky, ktore zostali po prazeni masa.
- Ked je cibula polouprazena pridame na platky pokrajany cesnak.
- Premiesame a pridame mrkvu. Mrkvu tiez trochu poprazime s cibulou.
- Pridame oprazene maso, paradajky, na drobno nakrajane ancovicky, paradajkovy pretlak, cerstve majorankove a salviove listy. Zalejeme vinom a ak treba dolejeme vodu.
- Prikryjeme. Pomaly dusime a obcas premiesame.
- Ked je maso udusene primiesame na drobno posekane cierne olivy.
- Do misky si dame muku, vajcia, vodu a spracujeme cesto na rezance.
- Pomocou strojceka na cestovinu, cesto rozvalkame na pozadovanu hrubku.
- Platky cesta si potom pokrajame na sirsie rezance.
- Rezance si poukladame na dosku a nechame ich obschnut.
- Rezance potom uvarime v osolenej vode, scedime a prelejeme studenou vodou. Pomiesame s udusenym masom a podavame.