Hovädzie mäso s čiernymi olivami (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Vyskusala som kombinaciu masa s ciernymi olivami a ancovy v oleji. Vsetkym v rodine to chutilo, rozhodla som sa preto dat tento recept aj na Varechu.

6
porcií
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si vsetky suroviny; Hovadzie maso pokrajame na 2-3cm kusky, cibulu na tenke rezance, mrkvu a paradajky na mensie kusky.
  2. Muku s cervenou paprikou, solou a ciernym korenim nasypeme na maso a spolu premiesame.
  3. Obalene maso postupne oprazime na rozpalenom oleji.
  4. Oprazene maso si odlozime do osobitnej misky.
  5. Na olej kde sme prazili maso dame cibulu, zmiernime ohen a miesame. Cibula sa pomaly prazi a rozpusta zbytky, ktore zostali po prazeni masa.
  6. Ked je cibula polouprazena pridame na platky pokrajany cesnak.
  7. Premiesame a pridame mrkvu. Mrkvu tiez trochu poprazime s cibulou.
  8. Pridame oprazene maso, paradajky, na drobno nakrajane ancovicky, paradajkovy pretlak, cerstve majorankove a salviove listy. Zalejeme vinom a ak treba dolejeme vodu.
  9. Prikryjeme. Pomaly dusime a obcas premiesame.
  10. Ked je maso udusene primiesame na drobno posekane cierne olivy.
  11. Do misky si dame muku, vajcia, vodu a spracujeme cesto na rezance.
  12. Pomocou strojceka na cestovinu, cesto rozvalkame na pozadovanu hrubku.
  13. Platky cesta si potom pokrajame na sirsie rezance.
  14. Rezance si poukladame na dosku a nechame ich obschnut.
  15. Rezance potom uvarime v osolenej vode, scedime a prelejeme studenou vodou. Pomiesame s udusenym masom a podavame.